Hoe werkt het?

SamenGroen biedt jou gratis een slim verduurzamingsadvies.

Hoe werkt het?

Toelichting

Ons advies bestaat uit een overzichtelijk stappenplan met gefaseerde planning voor de langere termijn. Maak zelf een concreet verbeterpakket voor de korte termijn. Het verbeterpakket is bedoeld om je nieuwe woning meteen aan te kunnen pakken. De financiering van het verbeterpakket is eenvoudig, omdat je hiervoor in de regel standaard een extra bedrag mag lenen. 

Inloggen

  • Via je adviseur krijg je login-gegevens voor deze site of je maakt zelf een login aan.

  • Heb je nog geen login? Vraag ernaar bij je adviseur of gebruik de link naar het verduurzamingsadvies.

  • Nadat je bent ingelogd op deze website kun je het stappenplan en de bijbehorende berekeningen personaliseren en dus helemaal op maat maken.

 

Basisplan gaat uit van energieverbruik gemiddeld gezin

Het zogenaamde basisplan, dat je wellicht al van je adviseur hebt gekregen bij de verkoopbrochure, is gebaseerd op de kenmerken van je nieuwe woning én op het energieverbruik van een gemiddeld gezin. Maar als jouw gezinssituatie afwijkt van het Nederlandse gemiddelde moet de berekening worden aangepast. Dit doe je door zelf een aantal extra gegevens over je gezinssituatie in te voeren. 

Plan op maat

Wil je het basisplan aan jouw gezinssituatie aanpassen? Dan kun je – als je ingelogd bent - hier extra informatie invoeren. Denk aan factoren als gezinssamenstelling, co-ouderschap en thuiswerken. Die kunnen allemaal een effect hebben op je energieverbruik. Als je deze informatie hebt ingevuld is het resultaat een gepersonaliseerd stappenplan ‘op maat’.

In dit plan op maat kun je zelfs per maatregel (bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp) het ambitieniveau, de volgorde van aanpak en de fasering bepalen. We gaan standaard uit van het ambitieniveau (oftewel de mate van duurzaamheid) met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de allerbeste kwaliteit glas te nemen. Of misschien wil je om gezondheidsredenen graag een geavanceerd ventilatiesysteem in alle ruimtes? Geen probleem. Je kunt het plan op maat aanpassen en diverse varianten met elkaar vergelijken tot je helemaal tevreden bent.