Hoe werkt het?

De NVM, SamenGroen en Reimarkt hebben de handen ineen geslagen om jou gratis een slim verduurzamingsadvies aan te kunnen bieden. 

Hoe werkt het?

Toelichting

Ons advies bestaat uit een overzichtelijk stappenplan met gefaseerde planning voor de langere termijn én een concreet verbeterpakket voor de korte termijn. Het verbeterpakket is bedoeld om je nieuwe woning meteen aan te kunnen pakken. De financiering van het verbeterpakket is eenvoudig, omdat je hiervoor in de regel standaard een extra bedrag mag lenen. Het verbeterpakket is samengesteld door Reimarkt.

Inloggen

  • Via je NVM-makelaar krijg je login-gegevens voor deze site.

  • Heb je nog geen login? Vraag ernaar bij je makelaar!

  • Nadat je bent ingelogd op deze website kun je het stappenplan en de bijbehorende berekeningen personaliseren en dus helemaal op maat maken.

 

Basisplan gaat uit van energieverbruik gemiddeld gezin

Het zogenaamde basisplan, dat je al van je NMV-makelaar hebt gekregen bij de verkoopbrochure, is gebaseerd op de kenmerken van je nieuwe woning én op het energieverbruik van een gemiddeld gezin. Maar als jouw gezinssituatie afwijkt van het Nederlandse gemiddelde moet de berekening worden aangepast. Dit doe je door zelf een aantal extra gegevens over je gezinssituatie in te voeren. Maar je kunt naar aanleiding van het basisplan ook direct in gesprek gaan met Reimarkt.

Plan op maat

Wil je het basisplan aan jouw gezinssituatie aanpassen? Dan kun je – als je ingelogd bent - hier extra informatie invoeren. Denk aan factoren als gezinssamenstelling, co-ouderschap en thuiswerken. Die kunnen allemaal een effect hebben op je energieverbruik. Als je deze informatie hebt ingevuld is het resultaat een gepersonaliseerd stappenplan ‘op maat’.

In dit plan op maat kun je zelfs per maatregel (bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp) het ambitieniveau, de volgorde van aanpak en de fasering bepalen. We gaan standaard uit van het ambitieniveau (oftewel de mate van duurzaamheid) met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de allerbeste kwaliteit glas te nemen. Of misschien wil je om gezondheidsredenen graag een geavanceerd ventilatiesysteem in alle ruimtes? Geen probleem. Je kunt het plan op maat aanpassen en diverse varianten met elkaar vergelijken tot je helemaal tevreden bent. Of wil je eerst verder praten met een adviseur? Dan helpen we je daarmee.

Overleg met de adviseur

Gaat de koop van de woning door? Dan maak je samen met de adviseur van Reimarkt het maatwerk plan voor de verduurzaming van je nieuwe woning definitief. De adviseur van Reimarkt regelt nu de details en stelt een offerte op. Zodra je als nieuwe woningeigenaar helemaal tevreden bent over de gekozen aanpak, en je de offerte hebt ondertekend, starten de voorbereidende werkzaamheden.

Aan de slag

Na gedegen voorbereiding start Reimarkt met de uitvoering. En jij hebt direct een duurzamere en gezondere woning!